GOODBYE 2017, THANKS FOR THE RIDE

I know that 1.01.2018. was 10 days ago but I just didn’t have time to do this post.

I was on vacation in my country, Croatia, for 5 weeks and the main thing for me was to spend time with my family and closest friends.

1.1.2017. I took my new planner, set down and decided to write my goals for 2018. Some of them, actually most of them were really big and really “scary” but I wanted to try. I knew that if I don’t try I will never know. I didn’t have any idea that 2017 will turn my life upside down.

One year after that I am truly proud of myself for what I did that day. I set goals for each part of my life, family, friends, health, business (Instagram & blog), properties, etc … But it wasn’t enough just to write them down. I wanted to make some plan on the paper and in my head so I can have a clear picture of my goals. Yes, I know, I don’t know what is waiting for me in the future but at least I can try to go in a direction of my dreams.

My plan was very simple and I believe it takes only 5 steps to achieve your dreams.

 

5 STEPS:

 

  1. GOALS -> set a goal that scares you a little bit, goal that you don’t know how to achieve.
  2. BIG WHY -> why do you want to achieve that? To change your life, to improve the life of your family, etc …
  3. HABITS –> in order to achieve different results you have to break habits of being you. To exercise more, to become more organized, to eat more healthy, etc …
  4. BELIEFS-> for me this is the most important step of this process. If you don’t believe in yourself no one will. If you think you don’t deserve or you can’t have it then guess what? YOU ACTUALLY CAN’T. I wouldn’t even make a list of my dreams if I didn’t believe in myself at first. You should be a little bit “crazy” and put yourself in that state of mind where you already have everything that you want. I know it sounds wired but I truly and deeply believed and believe that even bigger things are waiting for me. Build up your confidence, stay strong and believe that you deserve everything that you want.
  5. STRATEGIES – Of course that I didn’t know how I will achieve everything clearly but in that case, for me, strategy means at least first step. Which step I can do first in order to achieve what I want. Get up earlier, organize your desk every day, drink more water, listen to motivational videos, etc …

And that’s it. As simple as that. I know it looks so complicated but you should practice this. It’s like a riding a bike, practice, practice, and practice. You will get better with the time. I can guarantee you that.

The main reason why I am writing this is to MOTIVATE you to do the same. There is NO difference between me and you. I am just a girl who decided to try, I am just someone who believes that we are creating our lives.

What I achieved was above and beyond what I expected. When Google Australia contacted me to work for them I was blown away, it was more than I could be expected. Was I surprised? Yes and no. Of course that I was happy but deep inside of me I knew I will achieve something big and that was the moment when I realize how huge was my faith. What I want for you is to BELIEVE in yourself, don’t just say that, you have to feel that because you D E S E R V E that.

I will take this opportunity to formally thank you for the love and support you have provided for me over the past few months. Your help and creative suggestions were above and beyond what I expected.

Words can not express my gratitude for having you in my life.

Wishing you all the best.

Love, Ana

 

One of the most beautiful trips in my life, Esfahan, Iran

MY BLOG: anasvjetlicic.com  

Pozega, Croatia

#pixel2 team

I had a chance to collaborate with so many amazing brands

 

CROATIAN:

Znam da je 1.1.2018. bio prije deset dana ali jednostavno nisam imala vremena napisati ovaj post.

Bila sam na odmoru u svom rodnom gradu, Pozegi, prekrasnih 5 tjedana I moj jedini cilj je bio provoditi vrijeme sa obitelji I najblizim prijateljima posto sam se naravno njih najvise zazeljela.

Sjecam se jutra 1.01.2017. U ruke sam uzela svoj novi planer I odlucila napisati sve ciljeve koje zelim ostvariti u 2017 godini. Zaista sam bila uzbudena oko njih. Neki od mojih ciljeva, zapravo vecina njih je bila jako velika I pomalo “zastrasujuca.” Naravno da nisam znala kako cu ih ostvariti, no ono sto sam znala bilo da je MORAM POKUSATI. Nesto u meni je bilo jace od svega, nesto me tjeralo naprijed, nesto/netko mi je govorilo da ako ne pokusam nikada necu znati. Naravno, kao I uvijek odlucila sam se poslusati. U tim trenutcima nisam ni slutila da ce mi 2017 zaista promjeniti zivot.

Godinu dana nakon toga sam ponosna na samu sebe jer sam cineci neke male I jednostavne korake ostvarila toliko toga. No, nije bilo dovoljno samo zapisati te ciljeve, morala sam napraviti I nekakav plan te sam osmislila 5 jednostavnih koraka kako da ostvarim svaki svoj cilj.

 

5 KORAKA:

 

1.CILJ – prvo sto morate znati je koji je vas cilj, naravno, ako ne znate koje su vam jasni ciljevi za svaki aspekt zivota             ne mozete ih ni ostvariti. To je isto kao da pilot koji vozi avion nema odredenu destinaciju na koju mora stici.

 

  1. VELIKO ZASTO – morate znati zasto zelite ostvariti pojedini cilj, ovaj dio je onaj koji ce vas najvise motivirati I gurati naprijed kada vam bude najteze. Meni su to uvijek bili moja obitelj I zelja da poboljsam kvalitetu svoga zivota.

 

  1. NAVIKE – ako zelite postici pojedini cilj mora vam biti jasno da MORATE promjeniti odredene navike. Ne mozete konstantno raditi iste stvari, a ocekivati drugacije rezultate. Ja sam recimo pocela vise trcati, piti vise vode, pokusala sam biti organiziranija I sl.

 

  1. VJERA U SEBE – po meni je ovo mozda I najvazniji korak. Da nisam vjerovala u sebe nebi nikada ni pravila plan za ciljeve koje zelim ostvariti. Mora vam biti jasno da nitko nece vjerovati u vas I da se nikada nista ne moze ostvariti ako vi sami ne vjerujete u sebe I u to sto zelite ostvariti. Nitko ne ulazi u novi posao sa vjerom da ce propasti. Dal postoji mogucnost da cete propasti? DA, no to vas ne treba sprijecavati od toga da probate I slijedite svoje snove. Na kraju krajeva vi NIKADA ne propadate, vi ste samo naucili sto I kako ne treba.

 

5.STRATEGIJA – naravno da nisam znala kako cu ostvariti pojedini cilj jer su mi neki bili pomalo nedokucivi al po               meni strategija znaci makar prvi korak ka tome. Sto mogu uciniti, koji prvi potez mogu uciniti ili cega bi se trebala             pridrzavati svaki dan kako bi isla u smjeru ostvarenja svojih snova.

I to je to. Jednostavno I kratko. Znam da se mozda cini komplicirano jer je nekada to isto bilo komplicirano I za mene. Nekad sam nakon citanja ovakvih stvari imala potpuni kosmar u glavi I osjecala sam se zbunjeno. Potrebna je samo vjezba. Sve je ovo isto kao I nauciti voziti bicikl. Vjezba, vjezba I vjezba.

Glavni razlog zasto vam ovo pisem je kako bi vas motivirala da slijedite svoje snove jer definitivno ne znate gdje ce vas odvesti. Napisite tu knjigu koju vec dugo zelite napisati, skladajte novu skladbu, nacrtajte tu prekrasnu sliku koju imate u glavi, ustanite I idite trcati svaki dan … Znam da je sigurno toliko talenata skriveno u vama I znam da samo cekaju da izadu van.

Kada me Google Australia sam kontaktirao da radim za njih zaista sam bila izvan sebe. Citajuci njihovu ponudu shvatila sam kolika je bila moja vjera, koliko sam duboko vjerovala da zasluzujem nesto veliko I dobro. To je bila firma o kojoj sam nekada u skoli ucila, to mi je bilo izvan svakog mog dometa, a sada su mi ponudili da radim za njih. Zanimljivo je kako ti zivot za sve vrati, zar ne? Ne mislim da je ovo bila sreca ili slucajnost ili sudbina. Ne vjerujem u to. Da se prije par mjeseci nisam poslusala I da nisam otvorila blog I instagram, nebi bilo ni toliko suradnji, ni Googla ni nicega. Al poslusala sam se I slusat cu se I dalje jer tko zna kud me sve ovo vodi. Bitno mi je da shvatite koliko ste vrijedi, da znate da su oluje uvijek moguce oko nas al je bitno da ih znamo hrabro podnostiti, bitno mi je da znate da N E M A razlike izmedu mene I vas, da sam ja samo obicna djevojka koja je odlucila sama krojiti svoj zivot te da isto mozete I vi. Vjerujte u sebe, nemojte to samo govoriti, morate to I osjecati.

I zaista Vam se zelim zahvaliti na svim komentarima, mailovima, porukama I podrsci koju ste mi pruzili zadnjih par mjeseci. Blagoslovljena sam imati vas pokraj sebe na ovom mom putovanju. Da nema vas, nebi bilo ni mene.

S ljubavlju, Ana

MOJ BLOG: anasvjetlicic.com

Pozega, Hrvatska

#pixel2 team

Zaista mi je bila cast raditi s toliko odlicnih brandova

Jedno od najljepsih putovanja, Esfahan, Iran

 

 

 

 

 

Follow:
Share:

Leave a Reply